Novinky z korbele #květen 2016

Přátelé,

korbel-05.2016je tomu už měsíc, co jsme spustili web v nové úpravě a s ním i naše fórum, Bezedný korbel. Kouzelnické nálevny nejsou pro každého a mnoho čtenářů do Korbele jistě pravidelně nechodí, proto jsme se rozhodli jednou za měsíc vydat stručné shrnutí toho, co se nad pěnou máslového ležáku probíralo. Občas se totiž narazí na zajímavou věc a čas od času se u stolu odehraje hotové drama!

Ve fóru Z kouzelnického světa

Test na patrona [↑]. Ambo objevil zajímavý test (zde), díky němuž můžete odhalit podobu svého patrona. Schválně, co vyjde vám? (Oficiální patronový test se na Pottermore.com skutečně připravuje, musíme si ale ještě chvíli počkat.)

Café Bardd [↑]. Hesiona založila téma, kde se můžete podělit o odkazy na svou literární tvorbu. Můžete se podívat třeba na povídky od Amba, Llyan a Piskoře.

Jak to bylo po bitvě o Bradavice [↑]. Liberty shrnula události, které následovaly po konci sedmé knihy. Všechny tyto informace jsou od paní Rowlingové, nejde o žádnou vymyšlenost. Pokud v tomto období kouzelnické historie tápete, příspěvek od Liberty rozhodně stojí za přečtení.

Ve fóru O Česky z Pottermore

Nový vzhled webu [↑]. Už jsme posbírali mnoho cenných názorů a funkčnost a vizáž webu Česky z Pottermore. Máte také něco na srdci? Tohle je to pravé místo, kam naházet svoje dojmy!

Kouzelnické profily a chat [↑]. V různých konverzacích se objevily dva zajímavé návrhy: zřídit v Korbelu chatovací místnosti a přidat k uživatelským profilům (tvoří se při registraci) pár kouzelnických kolonek, jako hůlka, bradavická kolej atd. Blíže se o těchto plánech rozepisuji zde.

Překladová zlodějka

Objevila se jistá osoba, která kopíruje naše překlady a na Wattpadu je vydává za svoje. Více o ní a o našich opatřeních zde, příslušné korbelové konverzace najdete tady a tady.

Bezedný korbel je otevřený pro všechny

Pokud nepatříte do té elitní skupiny šílených komentátorů (Hes, Ambo, Aurora a spol.), možná vás při návštěvě Bezedného korbele vyděsí ten obrovský počet příspěvků a témata čítající stovky odpovědí. Mohli byste tak snadno získat dojem, že váš příspěvek zapadne a admini si ho nepřečtou, nebo že fórum zkrátka není pro vás. Tak to ale není, snažím se fórum pravidelně sledovat a odpovídat na otázky týkající se například chodu webu a návrhů na zlepšení :).

 

Víte o dalších zajímavostech, které se ve fóru řešily a stojí za zmínku? Dejte vědět v komentářích 🙂 .

Tolik ke zprávám z Korbele, čarohospody, která má máslový ležák vždycky dobře vychlazený!

Zdarec Merlinův kopanec

Vaše Teki

Podobné články

6 komentářů k Novinky z korbele #květen 2016

  • Piskor

    To je super, Teki! A čí jméno je v článku? (Ne, vubec na nic nenarážím :-D) 🙂
    Budeš to dělat každý měsíc, Teki? Přijde mi to dobré, vždycky se budou dat snadno dohledat témata o kterých se mluvilo. Opravdu Merlinovský nápad! 🙂

  • Ambo

    Jéé, Teki, nic mi nezvedne náladu jako to, když si přečtu svou přezdívku v článku 😀
    Je hrozně hezké to “…elitní skupiny šílených komentátorů…” 😀
    Když jsme u těch zajímavých událostech, kde jsou sakra naši yettiové ?? Nebo Třinácté patro ?? 😀 Dělám si jen srandu 😉

  • Llyan

    Jéé, moje jméno 😀 To je pro mě čest…

  • Aurora

    “šílených komentátorů”?!?! 😀

    Jinak moc dobrý nápad, takový výtah ze všech našich opileckých dní je skvělý způsob, jak si osvěžit paměť (pro nás staré bardy) a vynikající způsob, jak vplout do debaty (pro nováčky).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *