Skončily nám (překládací) prázdniny

Drazí přátelé, milí čtenáři,

na posledních pár měsíců náš web trochu zamrzl a myslím, že už vám pěkně dlouho dlužíme vysvětlení, co se s námi během té doby dělo a proč se tu už půl roku nic neobjevilo.

Ještě v lednu to vypadalo, že web pošlape jako hodinky, měly jsme s Tuti tuny tvůrčí energie a nápadů, pracovaly jsme dokonce na novém vzhledu. Energie ani nápady nás sice neopustily, avšak na vrcholek našeho žebříčku priorit se začala s čím dál větší agresí cpát příprava na blížící se OVCE, ač jsme se tomu bránily sebevíc. V květnu jsme konečně onu kouzelnickou zkoušku dospělosti úspěšně složily, ale protože jsme obě chtěly svoje znalosti čar a kouzel dále rozvíjet, čekala nás místo sladkého poovcového nicnedělání příprava na přijímací zkoušky k dalšímu studiu. I těmi jsme nakonec zdárně prošly, užily si nejdelší prázdniny svých dosavadních krátkých životů a před týdnem nastoupily do nových škol. Tuti se teď bude věnovat hlubšímu bádání v oborech bylinkářství a péče o kouzelné tvory, já budu, dá-li Merlin, po pár letech studia elementární magie se zaměřením na vzdělání učit prvňáčky mávat hůlkou. Teď to tedy víte a my vám děkujeme, že jste za celý ten dlouhý čas naší webové i duševní nepřítomnosti na Česky z Pottermore nezapomněli a nepřestávali komentovat, třebaže jste se málo kdy dočkali odpovědi.

Velké díky patří také Hesioně, našemu nejčerstvějšímu přírůstku do překladatelského týmu, která se čtenáři po celou dobu komunikovala a nenechala web na pospas letnímu tlení.

Rády bychom vám slíbily, že ode dneška budem zase aktivní jako dřív, že budeme každý týden přidávat dva články a naše facebooková stránka se znovu zrodí z popela. Jenže to slíbit nemůžeme. Nemáme moc jasné ponětí o tom, co se s námi bude dít, co nás čeká a jestli budeme mít sílu dávat webu tolik, kolik bychom chtěly.

Ale máme rády vás a máme rády překládání, takže se budeme snažit ;-).

Užívejte života a neztrácejte kontakt s kouzelnickým světem, tak jako tvůrci nového Pottermore!

Merlin Vás chraň

Vaše Teki

Podobné články

19 komentářů k Skončily nám (překládací) prázdniny

  • Hesiona

    Hesiona rovněž doufá, že, obraceče nemaje, bude mít přesto dostatek času na překládání, neb v letošním roce bude finišovat na Škole vysokých umění čaroslovných na Petrových Kamenech a vypadá to, že profesorský sbor nehodlá studentům slevit ani o píď.

  • To jsem ráda, že jste složili OVCE 😉 Je fajn vědět, že to tady ještě neumřelo. Diky za zprávu ~8-) ~8-)

  • Gratuluji ke zkouškám a zároveň využívám tohoto článku, abych se připomněla. Někdy na začátku léta (tuším) jsem psala, že bych ráda přispěla svojí překladatelskou troškou do mlýna… Tak pokud můj email někde najdete, budu ráda za odpověď. Pokud ne, pošlu jej znova! 😉

    • Teki

      Ahoj, díky, budeme si tě pamatovat 😉 . Momentálně si ještě nejsem jistá, jestli budeme potřebovat pomoc, musíme nejdřív svolat rozpadlou překladatelskou partu a zjistit, kdo zbyl. Kdyžtak dáme vědět!

      • Viridis

        Vypadá to, že vaření lektvarů zmizelo z pottermore nadobro.
        I tak, bych tu rád dál nějakým způsobem působil.
        Takže, jestli svoláváte, jsem tu! 🙂

  • Juchuu 😀 připojuji se ke gratulacím za složení OVCE a těším se na plno nových článku 🙂

  • Poslední připomínka byla dost trefná a odráží váš názor na nový Pottermore…a já s ním souhlasím.

  • Nový Pottermore je fakt zklamáním…zatím…

    • Hesiona

      Mám obavy, jestli to ještě bude lepší, poté, co začali nabízet ke koupi “enhanced editions” na Itunes. Zdá se mi, že jediným důvodem pro změnu Pottermore byla snaha zpeněžit ho. 🙁

    • Nika, máš pravdu….je 🙁 Co bych dala za to, kdyby tam zůstal ten původní.
      Novému absolutně nerozumím…ani nevím, jak se mám přihlásit xD

  • Myslíš, že to vylepšené vydání je právě ten vylepšený Pottermore? Já to pochopila, že to má být vylepšení knižního příběhu se zachováním standardního obsahu…ale nevím, jestli jsem to pochopila správně…

  • Paráda 😀 Nemůžu se dočkat nových článků!!! A gratuluji se složení OVCÍ i přijetí na nové školy :3

  • Hesiona

    Je dneska u Tří košťat ta party? 🙂

  • Nevím, koho jiného se zeptat, ale…. Co to má být, ten nový pottermore web?! Vůbec nechápu, kde se mám přihlásit a k čemu to celý je :/ To už nejsou koleje a tak? Nerozumím tomu, o co jim jde, vždyť to bylo super.

    • Hesiona

      Přihlásit se zatím bohužel není kam. Slibují sice, že znovu zavedou rozřazování, moudrý klobouk, dokonce i patrona, ale … že to bude trvat několik měsíců. Zatím si bohužel můžeme jen číst (kdo to umí) a smutnit nad obrázky ze starého Pottermore, nebo se vztekat nad reklamami, zvoucími k zakoupení lístku do divadla nebo k návštěvě výstavy v Londýně. :/

  • Aurora

    Výborně! I kdyby to měl být jen jeden článek měsíčně, bude to paráda

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *