Vyhodnocení Webcastové soutěže

Předrazí čtenáři, komentátoři a hadači, máme tady výsledky našeho velkého hádání!

Správná odpověď na otázku, jaký systém máme ve vydávání webcastových článků, tkví, jak už jistě víte, ve střídání fází měsíce. Či přesněji: Přidávali jsme nový článek vždy ve dni novu a úplňku.

A co se skrývalo za tajemnými náznaky našich bradavických přátel?

Hermiona nám pouze přehledně vyjmenovala dny, kdy se prvních osm článků objevilo na webu. Nebyla by to přece ona, aby nám nedala možnost si na vše přijít sami.

Harry s Ronem se plácli do čela a vzpomněli si, jak ve třetím ročníku, na rozdíl od své kamarádky, nenašli souvislost mezi Lupinovými nevolnostmi a dorůstáním měsíce.

Hagridův rozhovor s Firenzem nám zase napověděl, že řešení lze vyčíst z oblohy. Hagrid, jak už se mu to občas stává, to na konci trochu pomotal a omylem nám dokonce vyzradil slovo “měsíc”, asi v rozhořčení z těch zatracených kentaurů.

Pomona Prýtová byla zcela šokována, že nevíme, kdy nastává úplněk. Právě v tento den se totiž sbírá asfodel, což je činnost, kterou jsme přece už museli provádět nejméně stokrát.

Co se profesora Lupina týče, ten má o vrtoších naší družice povědomí zdaleka nejlepší a zoufá si, že přečtení Webcastů, které vyšly v den úplňku, musel odložit na dobu, kdy ho přejdou choutky rozervat vše živé na krvavé cáry.

To ředitel Brumbál si nás zkrátka vesele vytrollil, jeho nesouvislá slova nenesla žádný hlubší význam. Úkolem zajistit, aby se čtenáři v pravý čas dozvěděli důžitou věc, pověřil místo sebe Snapea, který tak sice učinil, ovšem s krajní nechutí a za cenu velké osobní oběti.

Teď tedy k tomu nejdůležitějšímu – kdo vyhrál?

Po první nápovědě, té Hermionině, odhalili správnou odpověď:
1. Piskoř
2. HeartCharm3526
3. Hesiona

Po druhém setu nápověd se u nás objevili patroni od:
Kláry
hannys
Jean
Oxany
Violet
Amy Twin
Balů Mrzimorské
Alicie Blacky
a Sari

Od zveřejnění posledního napovídacího článku ještě přidali svou odpověď
zlanonka
Ridia
Viridis
Kari, 153. praneteř Salazara Zmijozela

Pokud vás zaráží jména našich překladatelů, vězte, že kromě Teki a Tut o správném řešení nikdo nevěděl.

Všem jmenovaným gratulujeme, všem zúčastněným velmi děkujeme! Naše soutěžení bude mít nějaké další příjemné dozvuky, ale na ty si ještě chvíli pěkně počkejte 😉

Merlin vás střež,
Váš tým Česky z Pottermore

Podobné články

29 komentářů k Vyhodnocení Webcastové soutěže

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *